Kaş Estetiği

Muayene Randevu Formu

Detaylı bilgi ve randevu için formu doldurun, sizi arayalım.

Kaş Estetiği

Kaş Kaldırma Ameliyatı

Kaşların seviyesi, şekli ve üst göz kapakları ile uyumu yüz ifademizin en önemli belirleyicilerindendir.Kaş seviyesinin düşük olması , kaş dış kısımlarının açısının fazla miktarda aşağı açılı olması kişide mutsuz ve yorgun bir görünüme sebep olur. Kaş seviyesi aşırı düşük olan hastalarda üst göz kapağının üzerinde belirgin yığılmaya ve sarkma miktarının artmasına sebep olarak görme alanını da etkileyebilir. Bu durumda kaş kaldırma yapılmaksızın gerçekleştirilecek üst göz kapağı ameliyatları kozmetik olarak istenmeyen görüntülere sebep olacaktır.Kaş seviyesi, şekli ve yoğunluğu doğuştan belirlenmekle birlikte yaşla birlikte kaş altı yağ ve bağ dokumuz yer çekimi ile birlikte daha da aşağıya doğru yer değiştirebilmektedir. Ayrıca kaş seviyesi ; kaş bölgesine alınan travmalar veya geçirilen yüz felcine bağlı da düşebilmektedir. 

Kimler Kaş  Kaldırma İçin Uygun Aday ?

·     Genetik olarak veya yaşla birlikte kaş seviyesi düşük olanlar

·     Kaş asimetrisi olanlar

·     Yaşla birlikte kaş ve göz çevresindeki dokularında sarkma gelişenler

·     Üst yüz gençleştirme cerrahilerinin bir parçası olarak uygulanabilmektedir.

Kaş Kaldırma Cerrahisi Hangi Tekniklerle Yapılabilir?

Kaş kaldırma ameliyatı tekniğe göre değişmekle birlikte lokal anestezi, sedasyon veya genel anestezi altında uygulanabilmektedir. Kaş kaldırma ameliyatında indirek yöntem, direk yöntem , veya endoskopik yöntemler olmak üzere çeşitli teknikler mevcuttur. 

İndirek kaş kaldırma tekniğinde üst kapak blefaroplasti yapılırken aynı kesiden gerçekleştirilmektedir.Bu yöntemde sadece kaş ucuna müdahale edilebilmekte ve kaş seviyesinde sınırılı bir değişiklik sağlanabilmektedir. 

Direk yöntemle kaş kaldırma tekniğinde ise kaşın hemen üst sınırından bir kesi ile gerçekleştirilmekte, kaşta bölgesel veya tüm kaş boyunca müdahale şansı sağlamaktadır. Kaşın hemen üst sınırında kesi hattına bağlı ince bir izle iyileşme olmaktadır. Ameliyattan sonraki süreçte yara izi kremleri , silikon bantlar veya enjeksiyon yöntemleri ile uzun vadede kabul edilebilir bir izle veya iz kalmadan sonuçlanabilmektedir.

Endoskopik kaş kaldırma tekniğinde ise saç içerisinden küçük kesilerden girilerek kaş kaldırma ve istenirse alın germe de uygulanabilen bir tekniktir. Kesi saç içerisinden yapıldığı için iz kalmamaktadır. Genellikle genel anestezi altında gerçekleştirilmektedir. Ameliyat sonrasında alın bölgesine bandaj uygulanır.

Her cerrahi girişimde olduğu gibi cerrahi alanlarda morluk ve ödem beklenir.İlk 72 saaat buz uygulaması önerilir. 4-5 gün boyunca yara yerine su teması önerilmez ve 7-10. günlerde dikişler alınır.

Endoskopik  Kaş Kaldırma / Endoskopik Temporal Lift

Endoskopik teknikte kesi hattı saçlı deri içerisinden özel kesi teknikleri ile yapılmaktadır. Hastada amaç  sadece lateral kaş bölgesi dediğimiz kaşın dış kısımlarını kaldırmak olduğunda şakak bölgesindeki saçlı deri içerisinde yaklaşık 1,5-2 cmlik ufak bir kesi yapılarak endoskop yardımıyla kaş seviyesi yükseltilir. Orta hatta kaş kaldırma da gerekli olan vakalarda alnın üstündeki saçlı deride her iki tarafta da 0,5 cmlik ufak ek kesilerle yine endoskopik olarak kaş seviyesi orta hatta da yükseltilebilir.

Endoskopik  Kaş Kaldırma Veya Temporal Lift Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?

Operasyon genel anestezi altında uygulanır. Kaş çevresi ve alına bantlama yapılarak 1 gece hastane yatışı sonrası ertesi gün taburculuk planlanır.7-10. günler arasında dikişler alınır ve hastalar sosyal hayatlarına geri dönebilir.Ödem ve morluk süreci kişiden kişiye değişiklik göstermektedir.

Endoskopik  Kaş Kaldırma Veya Temporal Lift Sonrası Yüz İfadem Nasıl Değişir?

 Kaş kirpik mesafesinin açılması ve yukarı doğru konumlandırılması ile hastada daha genç bir üst yüz ve göz çevresi , daha dinamik ve enerjik bir yüz ifadesi sağlanmış olur.

Ameliyatsız Kaş Kaldırma Yöntemleri

  • Botilinum toksin uygulamaları
  • Cihaz yardımlı yöntemler
  • Dolgu uygulamaları
  • İp askı yöntemleri


Bu yöntemlerde doğru hasta seçimi önem arz etmektedir.Cerrahi ihtiyacı olmayan hastalarda veya kalıcı etki beklentisi olan hastalarda bu teknikler yetersiz kalmaktadır.

Yayınlayan: Op. Dr. Günay GEZER

Yayınlanma Tarihi: 01 May 2023

Son Güncelleme: 01 May 2023

Doktora Sorun

Sizlere daha iyi bir deneyim sunmak için çerezleri kullanıyoruz. Çerezler ile toplanan kişisel verileriniz belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılmaktadır.

Sayfayı Paylaş: